Vardagliga saker jag inte tycker om

Tänker man efter finns det ju förstås hur mycket som helst man inte gillar, men just nu har jag tre saker som jag särskilt tänker på.

1. Att bli snuvad på uppmärksamheten
För er som kan historien så skar ju jag av mig tummen (nästan) för en tid sedan. Väldigt otrevligt, äckligt och traumatiskt för mig och... ja, just det. Bara mig. Nu har det börjat bli ett riktigt snyggt ärr som jag förstås vill visa upp och finns det något jag inte tycker om så är det när man förlorar på mållinjen. "Titta, mitt ärr efter att jag skar mig i tummen! Titta!" säger man och håller upp tummen så alla ska se. Men då visar det sig förstås att någon annan ska vara värre. "Ja men se min tumme då, jag fastnade med den i sågmaskinen så den slets av" säger någon och så går uppmärksamheten direkt till denna obefintliga tumme istället. Osmakligt och ofint beteende som i 9 av 10 fall finns hos det manliga könet och den övriga gången är det Jojjon som är i farten.

Lika illa är det när man visar upp sin nya skada/sår och får ett klassiskt "Vart då? Oj du, hjälp vad stort. Måste hämta förstoringsglaset". Lite uttjatat tycker jag.

2. När folk inte inser att jag just satt punkt för diskussionen
Oftast när folk diskuterar ett hetsigt ämne brukar jag gå in och styra upp genom att berätta något träffande och hur det egentligen är. Min tanke med detta är dels att de andra ska lära sig något och dels att de ska sluta prata om det eftersom det inte finns något att tillägga efter mitt inlägg. Men detta verkar inte vara något folk förstår. Istället fortsätter de diskussionen över huvudet på mig och om jag då avbryter och säger "Ni behöver inte fortsätta älta detta något mer nu, för jag sa just det som är rätt" så får jag bara skit tillbaka om att jag skulle ha fel. Men liksom, den tanken har jag redan tänkt över och för länge sedan kommit fram till att så inte är fallet.

3. Vänner som inte riktigt förstår sin uppgift
Man sitter där med sin kära vän och beklagar sig och förväntar sig stöd och, förstås, medhåll. Den viktigaste ingrediensen i en vänskapsrelation. Just som jag fått ur mig en ramsa som kan sammanfattas med "Allt var hans fel, och jag har inte gjort något fel" och avslutar med "Eller hur?" så tror jag allt är i hamn. Har börjat slicka mig om läpparna och inväntar att få lapa i mig medhåll, instämmande och rejält med bekräftelse om att det är precis så det ligger till och det är då den "kära vännen" missförstår sin funktion i livet. "Men du, man får ju faktiskt förstå honom också... För du har ju kanske inte alla gånger skött detta så bra, om du förstår vad jag menar? Tänk dig in i hans situation." Suck, snark och stön.

Kan inte heller påstå att diskningen klockan halv sju en lördagsmorgon skulle höra till något av de vardagliga saker jag tycker om. Men fick för mig att det skulle föra tur med sig och MODO tycks ju behöva lite av den varan nu. Vi får se hur lyckobringande det är. Nästan så jag är lite rädd att det blir vinst i dag så jag får upp halv sju varje dag resten av säsongen för att diska.



Kommentarer
Postat av: Josefine L

Förlåt, jag känner mig träffad! Jag är en dålig kompis! Självklart är precis ALLT hans fel! Det vet både du och jag.. :D

2010-02-06 @ 14:26:16
URL: http://strindlund.blogg.se/
Postat av: Morran

Bitter: Jo men precis! Känn dig jävligt träffad. Hur ska du gottgöra detta nu då tycker du? Kanske lite donken-mat kan få mig att sluta se dig som en dålig kompis?

2010-02-08 @ 02:46:56
URL: http://mrsforsberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...