Snow white and the huntsman



Det har blivit ovanligt mycket film för mig på senaste tiden och i helgen blev det Snow white and the huntsman. Precis som med Prometheus är det en film vars genre egentligen inte borde locka mig. Science fiction och fantasy har aldrig varit min grej och jag har konstant vägrat att se Sagan om ringen. Men så slog det mig att äventyrsfilm och naturbilder gillar jag ju och fantasy kan väl inte vara så illa?

Och nej, det var det inte. Jag gillar verkligen Snow white and the huntsman. Kristen Stewart känns för mycket Bella fortfarande (tyvärr), men jag tycker att hon är betydligt bättre här än i Twilight. Men hennes prestation är, huvudrollen till trots, inte det mest väsentliga. Det viktigaste är att det här framför allt är en spännande film med en bra historia som orkar hela vägen och att filmen går min väg. Myskänslan i det blir på topp.  

Sedan kan jag inte låta bli att älska Charlize Theron som den onda drottningen. Karaktären är betydligt mer spännande och levande än att bara vara förpassad till ett svartvitt monster. Dessutom är dvärgarna (främst Ian McShane) helt fantastiska och lagom på ett positivt sätt. De tillför humor, utan att på något vis bli för mycket.

Betyg: 4 av 5 Morr

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...