Bantning de luxe

Nej, jag pratar inte om att magen ska minska. Det jag syftar på bantningen av tidningsredaktioner. Fy fan vilket trist klimat det är inom mediabranschen. Det känns som att det inte går en dag utan att man hör hur svenska tidningar, oavsett om det är dagstidningar eller magasin, tvingas skära ner.
 
Senaste tidens (lite chockerande) nyhet om att Svenska Dagbladet bland annat lägger ner sin sportredaktion och i övrigt tar bort flertalet tjänster är bara ett tråkigt exempel. Och just att det är en högkvalitativ tidning som Svenskan som ställs inför tråkiga omgörningar känns väldigt oroande, tycker jag.
 
För jag kan för mitt liv inte tro att sådana här bantningar går läsarna omärkt förbi. Aldrig! Just därför är det oroväckande att den här typen av åtgärder trots det ändå tvingas tas till. 
 
Häromdagen hörde jag också att modetidningen Chic läggs ner. Jag har aldrig haft Chic som någon favorit. Tidningen är för modeinriktad för min smak och det är alltså därför jag inte har haft den som nummer ett.
 
Men att det är ändå en välgjord tidning med relativt bra innehåll och ursnygg layout har ändå gjort att jag köpt flertalet nummer sedan den startade 2008. Har jag varit lite extra intresserad av just mode och trender en viss dag så har den varit mitt förstaval.
 
Men nu går den alltså i graven. Och jag lider med läsarna som älskat den, men framför allt givetvis med redaktionen. Och med branschen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...