Lockouten och dess cirkus

I går förlorade MODO i förlängning efter att ha haft en finfin 6-3-ledning och jag redan hade tagit säsongens första trepoängare som given. Hur jag nu kunde göra det är ett stort mysterium, jag borde ju ha lärt mig...
 
I dag gick Konkurrensverket ut med att Hockeyligan kan tvingas betala 20 miljoner i vite om inte NHL-spelarna välkomnas till elitserien även på korttidskontrakt. Och det gör att dörren nu är vidöppen för Alexander Steen som får komma in i MODO som en räddande ängel och hjälpa oss ur den här soppan. För nu ligger vi ju toksist.
 
Hockeyvärlden är en cirkus just nu. Jag ville verkligen inte ha en lockout, men nu är det så det är. Det som är av betydelse nu är om lockouten blir hela säsongen eller bara en del av den. Jag hoppas på det sistnämnda.
 
Om det blir hela säsongen så kommer det få negativa konsekvenser för NHL och hockeyn som helhet och det hoppas jag innerligt att vi slipper. Men blir det så att lockouten håller sig hela säsongen tycker jag att det är positvt om NHL-spelarna kommer in i elitserien. Visst finns det nackdelar med det, men fördelarna då går ju knappt att räkna.
 
Men om det blir en kort lockout, ska verkligen NHL-spelarna välkomnas in i elitserien då? Jag är delad och vet inte riktigt vad jag ska tycka om det här...

Jag pendlar mellan ett rent egoistisk tänkande och ett mer långsiktigt. Det egoistiska tänkandet är förstås vilka fördelar NHL-spelarnas intåg i elitserien kan få för MODO. Eller fördelar och fördelar. Det stoppar knappast där. Herregud, vi är i akut behov av hjälp från ovan. Så: Alexander Steen, kanske Tobias Enström, kanske Henrik och Daniel Sedin... Komsi, komsi, säger jag!
 
Men jag undrar så här vid en kort lockout: är det verkligen värt att öppna armarna för NHL-spelarna då? Risken är ju en rätt saftig baksmälla sedan när det roliga är över. Man måste förstås tänka lite längre än vad näsan räcker och se vad det kan ge för ringar på vattnet när NHL-proffsen kanske lämnar efter ett fåtal matcher. Jag gissar på att ett förhöjt intresse för elitserien under världsspelarnas sejour snabbt förvandlas till ett magplask när de återvänder till NHL.
 
Och så vänder vi på det igen. Vi vet i nuläget inte hur lång lockouten blir. Därför tycker jag inte att det bara är så enkelt som att man ska vänta och se. Och med NHL-spelare i allsvenskan känns det urbota knasigt att inte öppna för korttidskontrakt för dem i elitserien.
 
Så jag måste nog ändå tycka att det a) ska vara tillåtet med korttidskontrakt och b) att MODO ska göra allt som går för att lösa eventuella ekonomiska problem med försäkringar och så vidare. För trillar det in NHL-proffs hos övriga lag så ligger vi ännu värre till än vad vi redan gör.
 
Och just det: kan något svenskt lag, helst MODO men övrigt lag går också bra, locka hit sig Sidney Crosby så kan jag direkt säga att jag gladeligen kan rubba på min önskan om att NHL ska dra i gång snarast möjligt. Och att jag med en gång begraver allt annat långsiktigt tänk. 
 
---
 
Nu ska jag göra kvällen och ladda inför jobb i helgen. Utejobb i morgon och givetvis ska det bli hällregn. Hade hellre gått på hockey än fotboll och motorsport, om man får vara lite typiskt svensk och gnälla på vädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...