Väl värd att bära ett C på bröstet med stolthet

Gabriel Landeskog tar över kaptensrollen i Colorado. Nej, det är inte ett drömscenario tänkt att hända om några år. Det är NU. Den här säsongen. När han är 19 år! Vad säger man om det, egentligen? Mer än att sitta och lite smått hyperventilera. Och typ vråla: HERREGUUUUUUUUUUUUUUUUUD!!! Jag är ju en sansad person.
 
I detta finns flera glädjande delar:
  • Vilket stort erkännande detta är för Landeskog själv (vilket han visserligen inte saknade sedan innan efter hans enormt imponerande säsong). Det här visar verkligen hur guld värd han är för Colorado och att de är beredda att satsa ordentligt på den här spelaren.
  • Den historiska aspekten. Inte nog med att Gabriel blir kapten – han blir också den yngsta någonsin i den här rollen! Yngre än Sid The Kid!
  • Svensk hockey får ett finfint ansikte i form av det här. Landeskog känns som en perfekt representant i att ständigt och jämt påminna hockeyvärlden om att Sverige fortfarande är en hockeynation att räkna med.
  • Den rent Morr-egoistiska känslan av att hockeyvärldens kommer att fortsätta snurra även framöver utan Kung Forsberg.
  • ...Och att Colorado har den goda smaken att inte rubba på den svit de haft med att enbart ha mina personliga favoriter som kaptener. 
  • ...Och att detta kommer att innebära framgång och välfärd och lycka och hela baletten för mitt favoritlag.

Han är ung. Så är det. Men Landeskog har gång på gång fått credit för sina ledaregenaksper och mognad, så varför skulle den här utnämningen innebära ett ok?

 

Jag hoppas och tror att det bara kommer att höja honom ytterligare. Och det ska blir underbart att följa Colorado den här säsongen. Ja, om det nu bara kan se till att bli någon säsong... 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...