Känn lugnet

Det bästa med Norrland är att det är så lugnt däruppe. "Det ordnar sig". Det tycker jag om. Här har jag suttit och oroat mig för att inte få lägenheten jag ville ha. Jag har inte förstått ett dyft av om om det bara var jag som stod på kö till lägenheten eller om det var flera andra och i så fall vem som skulle få den. Skulle jag sitta och vänta på ett kontrakt eller skulle jag börja boka andra lägenheter?

"Det är inga problem. Det ordnar sig, du kan få den här lägenheten nu med en gång." Fick jag till svar när jag ringde och frågade hur jag skulle göra.

Jaha, så nu får jag nycklarna till lägenheten den 14:e mars. Nu är det bara det att då tänker jag inte flytta in. Jag hade tänkt mig veckan därpå, snarare. Nåja, det ordnar sig.

Så här ser lägenheten ut. Inget att imponera på Kung Forsberg med (men nu ska ju han sysselsätta sig med att jaga Stanley Cup borta i Denver så jag behöver kanske inte oroa mig på den punkten) men det duger i krig. I alla fall åt mig.

image295

Det är en kopia av Murkes gamla lägenhet. Min ska dock inte inredas på samma sätt, där går ändå gränsen. Min lägenhet ska vara fri från blommor i mjölkpaket, uppvikta tidningar slängda på golvet (mina ska så klart stå prydligt uppställda i rätt ordning i sina tidningsställ), ljus och rökelse, kartonger i en salig röra, fem par skor utspridda, ett rangligt bord med två ännu mer rangliga stolar ("sitt inte på den, den brakar ihop. Ja, jag ska kasta den, men den är ju så fin!") och allt annat grönt och skönt som Murke envisas med att ha. Ja, och sedan ska inte min lägenhet delas med två små allätare som heter Rut och Pichu.

---

Nåväl, nu ska jag sätta fart med resten som står på dagens lista. Boka frisörtid har jag redan gjort, nu återstår det att diska och tvätta innan det blir stan. Därefter är det hockey och förstås att plugga som gäller. Skön den!

Adios!

image238

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...