Boken som är svaret på mina ständiga problem

Att jag har en manisk och fanatisk beslutsångest är nog inget som undgått någon. Det här ställer till bekymmer i alla situationer och min hjärna får ständigt utstå det här kliandet.

Egentligen handlar det inte om att jag är obeslutsam. För nej, det kan ingen påstå att jag är när jag väl bestämt mig. Men det tar ju tid att komma till ett beslut. Allt ska vägas in och jämföras för att jag utan tvivel ska ta rätt alternativ och inte riskera att välja fel.

Det spelar ingen roll om det handlar om val av strumpor, vilken tidning jag ska välja (jag tar alltid samtliga, därav har vi spinoffen min usla ekonomi, men det skippar vi nu), om jag ska utföra den eller den eller den ritualen för att Colorado ska göra mål eller om jag ska välja A, B, C, D eller E som alternativ på högskoleprovet. Hela mitt liv består av dessa svåra val, och att gå efter känsla är inte min grej. "Men vad känner du då? Följ din känsla" och "Följ hjärtat!" säger folk. Jaha, men om man inte känner något då? Då är det tankarna man får gå efter och därmed krävs det en lång stunds fundering och beslutsberäkning med tillhörande ångest innan jag äntligen kan komma fram till att jag ska välja de turkosa strumporna med en giraff på eller om jag ska våga byta soffplats för att hoppas Joe Sakic leker in en puck.

Men. Nu är detta löst.

Årets säsong kommer bli den skönaste någonsin. Aldrig mer kommer jag behöva stressa ihjäl mig i valet av hockeyritualer. Jag kommer inte behöva sitta och snurra runt tungan över framtänderna för att snabbast möjligt kunne bestämma om jag ska lita på att tomten i källaren  fungerar den här matchen eller inte. Inte heller kommer jag att dyka upp en halvtimme försent till universitetet eller jobbet varje dag på grund av att jag inte kunnat välja vilken mascara jag ska ha eller vilka underkläder det ska bli som får följa med ut.

Jag har nämligen hittat den bästa lösningen av dem alla. Boken som är svaret på mina ständiga problem:

Svarens bok - filmutgåvan
Har du frågor? Här finns svaren.

Man tänker ut sin fråga, slår upp boken och sedan läser man av filmcitatet som står på sidan. Detta är alltså svaret på frågan. Därefter är det inga tveksamheter. Med lite fantasi knåpar man enkelt ihop ett knepigt svar på frågan till ett vettigt svar.

Frågor jag fått svar på idag:
Ska jag ha håret uppsatt eller inte? "Det kommer förmodligen visa sig vara något obetydligt." 
Från:  En sensation.
- Ja, då var det bara att låta det vara då, inga problem.

Ska jag fråga om den där bildgrejen i In Design igen och vara jobbigt frågvis eller ska jag vara tyst och förbli ovetande? "Sitt här och håll tyst"
Från: Psycho.
- Inga tveksamheter alls.

Kommer Kung Forsberg kunna fortsätta sin karriär på den nivå han vill? (denna fråga brukar jag ställa mig 24 gånger per dag)
"Gör något, hjälp till"
Från: Night of the Living Dead.
- Okej, denna var lite tvetydig. Nu blev det riktig ångest eftersom att man ska tolka detta rätt. Men jag får komma på något, helt enkelt.

---

Nej, kanske dags att sätta fart med litteraturinläsningen nu. Det får nog bli en av mina andra favoritböcker: Effektiv visuell kommunikation. Eller förresten... Om jag skulle se om posten äntligen kommit kanske, och om det droppat ner en SOLO till mig? Det blir nog så. Plugga kan jag väl göra sedan. Eller imorgon. Kanske övermorgon...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...